Bed and Breakfasts
Nederland

Bed and Breakfasts in Drenthe

Hier vindt u Bed and Breakfasts (B&B's) in de populairste plaatsen in Drenthe. Deze bed & breakfasts boekt u rechtstreeks bij de B&B eigenaar, zonder reserveringskosten en dus altijd voor de laagste prijs! U kunt ook kiezen voor een compleet overzicht van alle aangesloten Bed and Breakfasts in Drenthe.

B &B Dalen

Dalen

B &B Eext

Eext

B &B Dwingeloo

Dwingeloo

Speciaal voor u geselecteerde Bed & Breakfasts in de provincie Drenthe

Het landschap van Drenthe

Wie stilte en ruimte zoekt zal zeker tot rust komen in deze prachtige provincie. Drenthe heeft vele uitgestippelde wandelroutes en fietspaden.

 

Drenthe bestaat uit drie gebieden die alle een net iets ander karakter hebben.

 

Een mooi deel van Drenthe is het merengedeelte, gelegen in het noorden van midden-Drenthe dat bestaat uit o.a het Zuidlaardermeer, het Paterswoldsmeer en het Leekstermeer. Hier komen de watersporters en mensen die lekker willen fietsen en wandelen.

 

Een ander prachtig deel van Drenthe ligt in het zuidwesten waar nationale parken liggen zoals het Dwingelderveld en het Drents Friese Wold. Dit deel van Drenthe heeft een prachtig landschap, hier komt u de cultuurlandschappen tegen zoals ze eeuwen geleden waren. Meppel en Hoogeveen zijn de twee steden in dit gebied.

 

In het zuidoosten van Drenthe vindt u de hunebedden en de ongelooflijke uitgestrekte veengebieden. In dit deel van Drenthe bevinden zich de stad Emmen en het Noorder Dierenpark.

 

Toerisme in Drenthe

In deze provincie is zo ongelooflijk veel te doen dat u wel 1 jaar lang diverse B&B’s wilt bezoeken om Drenthe goed te leren kennen.

Wandelen, fietsen, zwemmen, pleziervaart en bezoeken van hunebedden maken Drenthe al speciaal. Maar wist u dat er diverse musea, attractieparken en moderne winkelcentra zijn? Kamperen bij een boer of overnachten in een oude Saksische boerderij of een huifkartocht maken behoort tot de vele mogelijkheden.

 

Cultuur in Drenthe

Voor cultuurliefhebbers zijn er interessante musea zoals het Drents Museum, het gevangenismuseum en het Veenpark. En de hunebedden mogen zeker niet ontbreken. Het hunebeddencentrum te Borger is een bezoekje meer dan waard.

De Drentse Hondsrug is het eerste Nederlandse Geopark (geologisch erfgoed).

 

Bed and Breakfast in Drenthe

Over bijzondere B&B’s kunnen ze je alles vertellen in Drenthe. Er is namelijk veel variatie op het gebied van overnachten. Slapen in een oude boerderij of midden in de stad Hoogeveen, Assen of Emmen. Plaggenhutten, een eigen bungalow in de bossen in de Wolden of een echte Herberg in Eext het kan allemaal.