Bed and Breakfasts
Nederland

Bed and Breakfasts in Friesland

Hier vindt u Bed and Breakfasts (B&B's) in de populairste plaatsen in Friesland. Deze bed & breakfasts boekt u rechtstreeks bij de B&B eigenaar, zonder reserveringskosten en dus altijd voor de laagste prijs! U kunt ook kiezen voor een compleet overzicht van alle aangesloten Bed and Breakfasts in Friesland.

B &B Leeuwarden

Leeuwarden

B &B Harlingen

Harlingen

B &B Niawier

Niawier

Speciaal voor u geselecteerde Bed & Breakfasts in de provincie Friesland

Het landschap van Friesland

De provincie met een eigen taal en het blijft zeker ook niet alleen bij de taal: heel Friesland heeft iets unieks. De vele meren, de Waddeneilanden zoals Ameland, Vlieland, Terschelling en Schiermonnikoog. Allemaal unieke plekjes.

Nationaal park de Alde Feanen en het terpengebied van Oostergo maakt dit alles tot een bijzondere en mooie provincie. En niet te vergeten, in Friesland liggen twee nationaal landschappen.

Een Nationaal Landschap is een gebied waarvan is aangegeven dat er zich een unieke combinatie van agrarisch gebied, natuur en cultuurhistorie bevindt. In het gebied zijn natuur en oude cultuurelementen bewaard gebleven en in tegenstelling tot een nationaal park biedt het ook plaats aan  wonen, landbouw en kleinschalige bedrijven. De twee Nationale landschappen van de provincie Friesland zijn het Noardlike Fryske Wâlden en Nationaal Landschap Zuidwest Fryslân

 

Toerisme in Friesland

De Friese Meren vormen een toeristisch gebied in het zuidwesten en midden van Friesland. Vooral in de zomer trekt het gebied veel watersporters. De hoogtepunten van het watersportseizoen in dit gebied zijn de Sneekweek en het skûtsjesilen.

De grootste en belangrijkste Friese meren zijn de Groote Brekken (grutte Brekken), het Sneekermeer (Snitser Mar), het Tjeukemeer (Tsjûkemar), het Heegermeer (Hegemer Mar), de Fluessen (Fluezen) en het Slotermeer (Sleattemer Mar). De grote hoeveelheid meren in combinatie met watersport attracties en evenementen maakt Friesland tot hét watersportgebied van Nederland.

 

Veel cultuur in de provincie Friesland

Friesland telt zeer veel musea zoals het Fries museum in Leeuwarden en het museum Belvedere in Heerenveen. Ook de gemeente Sneek geeft onderdak aan een leuk museum: het Fries Scheepvaartmuseum. Mocht u het Jopie Huismanmuseum in Workum niet kennen, bezoek dit museum en besteedt hier een middag aan, het is de moeite meer dan waard.

 

Bed and Breakfast in Friesland

Er zijn zoveel leuke, bijzondere en typisch Friese B&B’s dat het de moeite waard is om op provincie te zoeken. U komt op deze manier op de leukste plekjes en mooiste B&B’s van Friesland. Steden zoals Leeuwarden, Harlingen, Sneek en Franeker. Of de eilanden Schiermonnikoog en Terschelling om eens lekker uit te waaien. Friesland is dé watersport- en strandprovincie vol historische steden en dorpen.